LL17: Chef’Special omarmt de massa

Toegankelijk reggaepopfeest voor alle amigos

Geen Lowlands-ganger zal het gemist hebben, want het terrein is ermee omsingeld: posters die de Ziggo Dome-show van Chef’Special aankondigen. Zo alomtegenwoordig, zelfs de marketingafdeling van HelloFresh lijkt er bescheiden bij. Maar ze staan er dus, in oktober. Vandaag moet eerst de Alpha worden veroverd, net als twee jaar geleden. Sindsdien is genoeg gebeurd. Voor Chef’Special is dit de zomer van Amigo, hun zojuist verschenen plaat. De zomer van 2016 stond in het kader van de tour met labelgenoten Twenty One Pilots. In Amerika. Voor tienduizenden mensen per keer. Met maar liefst 47 shows in 11 weken, Madison Square Garden incluis. Chef’Special kijkt niet meer op van een menigte, zoals hier in Biddinghuizen.

Kijk hier de hele show van Chef'Special op Lowlands terug.

Chef’Special zet alles op alles om te zorgen dat het publiek zich vermaakt. De Ziggo Dome kan zich opmaken voor wapperende vlaggen (bij het derde nummer), een plotselinge regen papierslierten (halverwege) en vuurkanonnen (op driekwart). Dit is geen band die zich laat gijzelen door de Nederlandse doe-maar-normaal-mentaliteit en kiest juist voor een zeer doordacht feest. Het zwierige blazersgroepske weet exact hoe ze moet staan. En moet bewegen.

Muzikaal is Chef’Special een allemansvriend: de reggeapop is vriendelijk en ongevaarlijk genoeg voor de buurvrouw uit je geboortedorp. Nou ja, los van het nieuwe materiaal, want daarop kiest de band enkele malen voor de megapopulaire Kygo-pop van nu. Wat soms goed uitpakt (‘Because I Love You’) en soms lelijk wordt (‘Face Of A Stranger’). Het feest slaat zeker aan, maar heeft bijvoorbeeld niet zoals Typhoon een grotere achterliggende gedachte. De mensen moeten een goede tijd hebben. Chef’Special zorgt ervoor.

HET MOMENT:
Ook op de laatste plaat heeft Chef’Special weer hits geschreven: het is knap dat de band met vier gloednieuwe tracks opent, elk met een eigen karakter, en toch het gevoel geeft dat deze nummers al jaren bestaan. Dat gaat ook werken over een paar maanden, als ze in dat ene Bijlmer-zaaltje staan.

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12