3voor12 Den Haag

3VOOR12 Den Haag hoofdredacteur Joeri Gordijn stopt

Sabrina Okx nieuwe hoofdredactrice

Groot roerganger van de Haagse 3VOOR12-redactie Joeri Gordijn kondigt vandaag zijn vertrek aan: “Na vijf fantastische jaren kan ik met een gerust hart het stokje overdragen,” aldus de hoofdredacteur zelf. Redactielid Sabrina Okx treedt binnenkort aan als nieuwe hoofdredacteur van de Haagse tak van het 3VOOR12 platform.

“Ik heb vijf jaar geleden gezegd dat ik het hoofdredacteurschap maar drie jaar op mij zou nemen,” aldus de hoofdredacteur zelf, “nu het platform op het niveau is dat ik toentertijd voor ogen had, is het perfecte moment aangebroken om het stokje over te dragen aan iemand die de redactie met hernieuwde energie naar een volgend niveau kan leiden.” Die opvolger van Gordijn is inmiddels al gevonden: Sabrina Okx. Zij is al langere tijd achter de schermen actief voor het platform en neemt nu dus ook de publieke taken van het hoofdredacteurschap op zich.

Onder leiding van Joeri Gordijn werd 3VOOR12 Den Haag ondergebracht onder een nieuwe stichting (Brouhaha) en werd er aan de achterkant een volledig nieuw systeem geïntroduceerd. Het resultaat? Hogere kwaliteit content en veel meer artikelen, nieuwsberichten en interviews vanuit de Haagse muziekscene. Daarnaast kwam er ook meer aandacht voor andere genres in de stad (met name urban en dance). Ook werden diverse grote en kleine events als De Haagse Song van het Jaar, de (nieuwe) 3VOOR12 Den Haag Show en het Haags Popdebat tot vaste onderdelen in het palet van het platform gemaakt. Op die manier is 3VOOR12 Den Haag ook in het overvolle social media-tijdperk een onmisbare speler in de Haagse muziekscene gebleven. Voor zowel muziekliefhebbers als voor (jonge) muzikanten en organisaties in de stad.

Opvolger Sabrina Okx werkt al langere tijd als vrijwilliger voor de website en heeft op de achtergrond hard meegewerkt aan de huidige staat van het platform. “Ik heb mega veel vertrouwen in Sabrina, ze heeft een grote passie voor (Haagse)  muziek en we hebben samen de redactie gebracht waar hij nu is.” aldus Gordijn. 

Het komende half jaar zullen Okx en Gordijn nog deels samen blijven werken om zo te zorgen dat de lezers en liefhebbers niets zullen merken van de overgang. Daarnaast blijft Gordijn werkzaam voor Stichting Brouhaha en De StreamMachine. “Nu kan ik eindelijk mijn eigen muzikale projecten pluggen bij de redactie, zonder meteen beticht te worden van vriendjespolitiek.”

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12