steun 3voor12
3voor12 Gelderland

Magic Fish brengt eerste vinyl single uit met Record Store Day 21 april

Voormalige band van o.a. Rocco Ostermann (Donnerwetter)

Magic Fish brengt op Record Store Day, zaterdag 21 april aanstaande, de 7 inch single 'Absolutely Free' uit. Het is voor het eerst dat er van hen muziek op vinyl wordt uitgebracht.

Al vanaf het begin in 1992 laat de band zich niet begrenzen door één muziekstijl. Zanger/gitarist Rocco Ostermann, bassist Jan-Willem Bosvelt en drummer Rick Reijntjes zetten zich met hun eigen cocktail meteen in de spotlights. Zo winnen ze een paar maanden na oprichting al meteen de Gesel van Gelderland. Het jaar daarop doet Magic Fish mee aan De Grote Prijs van Nederland en wint Rocco Ostermann de prijs voor de Beste Gitarist. Magic Fish krijgt vanaf dat moment aanbiedingen van meerdere platenmaatschappijen en staat dat jaar op Pinkpop.

Vanaf dat moment eist het snelle succes zijn tol. Interne en externe strubbelingen, ongelukkige keuzes hebben tot gevolg dat het Magic Fish vuur langzaam maar zeker dooft. Hoewel al jarenlang niet meer actief is, blijft de legende rondom Magic Fish echter bestaan. In 2013 speelt de band nog twee keer live.

Nu, tijdens Record Store Day 2018, brengt Magic Fish voor het eerst een vinyl single uit. Op deze single staan twee van hun favoriete nummers. Op kant A het nummer 'Absolutely Free' van het gelijknamige in 1993 uitgebrachte album en op kant B het nummer 'Shooting Videos', afkomstig van het nooit uitgebrachte album It’s in the Blood (1998).  

> 'Absolutely Free' op YouTube

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland