LL18: Patti Smith predikt liefde, vrijheid en de revolutie

Een inspirerende punk masterclass van je allerstoerste oma 

Van Spinvis via Amenra en Joost naar Patti Smith. De zondagmiddag hangt van muzikale extremen aan elkaar. En zo zien we het graag. 'Hello everybody, I’m glad to be in the Lowlands!’ Patti Smith opent maar meteen met 'Dancing Barefoot', een van haar beste songs. De 71-jarige punkrock peetmoeder jut het publiek op en stuurt de fotografen weg voor het midden van het podium. Na een bezwerende cover van Midnight Oils 'Beds Are Burning' trekt ze haar jasje uit, gooit het theatraal over haar schouder weg en spuugt nog eens voor ze de volgende zin inzet.

Helemaal uit het niets komt deze Lowlands show van Patti Smith natuurlijk niet. Ze speelde in 2015 op Down The Rabbit Hole haar legendarische album Horses integraal en is ook dit jaar veel te zien in Nederland. Niet alle shows met band, want ze geeft ook voordrachten uit poezie en proza. Lowlands krijgt van dat laatste ook een preview wanneer ze een stuk voorleest uit haar dit jaar verschenen boek The new Jerusalem. De Bravo blijft muisstil en geeft haar na afloop een groot applaus.

De Patti Smith first timers in de Bravo ondergaan deze masterclass in punk attitude met een mix van bewondering en verwondering. Smith predikt liefde, vrijheid en de revolutie in een show die meer urgentie en zeggingskracht heeft dan veel van de artiesten op Lowlands. People have the power weet je, ook in 2018. 

HET MOMENT:

De klassieker 'Gloria' wordt uit volle borst meegezongen door de bijna volle Bravo. En bij het onverwoestbare en kippenvel veroorzakende 'Because The Night' wordt hier en daar een traantje weggepinkt. 

Lees alles over het festival in het Lowlands dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12