BKS18: Dune Rats is voor alle punkrockpartypeople

Een half uur vol meezingers, meedeiners en bier

In het half uur dat Dune Rats speelt, wordt elk nummer als anthem onthaald. De punkrockers uit het Australische Brisbaine zijn groot in eigen land, maar winnen ook harten aan de andere kant van de wereld, zoals in punkhol Casbah duidelijk wordt. Het publiek hangt in de touwen. Dune Rats speelt elk nummer in meedeinstand, de zangstemmen en schreeuwzangstemmen door elkaar. De achterste rijen brullen mee met alle zinnen over de welbekende onbelangrijke tienersores: ‘my brothers bought us a six-pack, to share to share to share’. De rij punkrockhits is voornamelijk afkomstig van het vorig jaar verschenen The Kids Will Know It’s Bullshit.

De Aussies zitten niet heel ver weg van Sum 41, al hebben ze een wat logger garagegeluid. Maar gezien de manier waarop volop ruimte wordt gemaakt voor de meezingmomenten, hebben ze goed naar de Amerikanen geluisterd. Links en rechts komen ook FIDLAR en Together PANGEA voorbij. De afgeragd ogende loods Casbah is de ideale plek voor het trio. Het publiek zit er bovenop, staat op elke verhoging. Iedereen die in de nokvolle toko aanwezig is, heeft veel met deze band.

HET MOMENT:
Dune Rats staat een half uur geboekt en gaat van hitje naar hitje: geen B-kantjes of albumtracks om de boel op te vullen. Dus schreeuwt het hok al snel mee met ‘Scott Green’ en ‘Bullshit’: ‘everything you say is bullshit, and everything you do is so sick’. Dankzij Dune Rats gaat ’t een melodieus half uur over onzin, bier, meiden en nog meer bier.

Volg Best Kept Secret op de voet in het dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12