LL18: Neuken zonder komen bij David August

Wel dansen in slow motion

Niet zo gek lang geleden werd zijn naam tegelijkertijd uitgesproken met die van Solomon en Stimming, destijds labelmaatjes bij het dancelabel Diynamic. Daar is hij allang weg. Vervolgens stond hij met een klassiek ensemble in de Melkweg. Maar de gelaagde slow motion deephouse waarmee hij bekend werd, heeft hij nooit gedag gezegd, blijkt vanavond.

Binnenkort verschijnt z’n nieuwe album D’Angelo (wat een verwarrende titel trouwens), waar hij in de matig gevulde Heineken wat materiaal van speelt. Maar August staat hier vooral dankzij zijn Boiler Room liveset van drie jaar terug. 6,7 miljoen views and counting.

Het begin is vandaag veelbelovend. De beats zijn traag en slepen over de grond als moegestreden krijgers. Direct valt op hoe gelaagd Augusts muziek is. Snippers zang, een modulerend baslijntje, zachte tikken in het hoog. Niet voor niets is de jonge Duitser afgestudeerd ‘Tonmeister’.

Maar echt spannend wil het optreden niet worden. Er zit geen scherpe curve in zijn set. Het tempo blijft laag en halverwege bij ‘The Spell’ gaat de vaart er zelfs helemaal uit. Waarschijnlijk heeft August als kind te weinig fikkie gestookt. Het is een onbevredigend optreden. Neuken zonder klaarkomen.

HET MOMENT:

Dat is het nou juist, dat moment komt eigenlijk niet. Al lijkt het vuur tijdens de afsluitende track, een ‘I Feel Love’-achtig discoding, alsnog te ontbranden. Te laat. Veel mensen zijn de kerk al uit. 

Volg Lowlands via ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12