steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Politie gaat streng controleren op meebrengen eigen drank

Burgemeester Bruls is "klaar met jeugd die uit de goot gevist moet worden"

De Nijmeegse politie gaat de komende Vierdaagsefeesten streng controleren op mensen die zelf drank meebrengen naar het centrum van de stad. Volgens burgemeester Hubert Bruls moet de overlast van - met name - jongeren hiermee worden teruggedrongen. "Ik ben helemaal klaar met jeugd die letterlijk en figuurlijk uit de goot gevist moet worden," aldus Bruls donderdagochtend.

Vorig jaar waren delen van de stad voor het eerst afgezet, om de toegang tot het centrum - de Vierdaagsefeesten vinden verspreid door de hele binnenstad plaats - meer te reguleren. Critici menen dat het vooral om een poging gaat om de lokale horeca, die jaarlijks hinder ondervinden van de vele feestgangers met (goedkopere) supermarktconsumpties, een handje toe te steken. Er worden ook dit jaar weer meer dan 1,5 miljoen feestgangers verwacht bij de nog altijd gratis toegankelijke feesten.

De Vierdaagsefeesten vinden dit jaar plaats van zaterdag 14 t/m vrijdag 20 juli. Volg ons dossier om op de hoogte te blijven van recensies, foto's en meer.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland