3voor12 Utrecht

Twintig acts uit provincie Utrecht naar Popronde 2020

Het reizende muziekfestival maakt selectie bekend op 3voor12 radio

Op 3voor12 radio zijn gisteravond de namen bekendgemaakt van de 148 acts die zijn geselecteerd voor het reizende muziekfestival Popronde. Tussen de bands en artiesten die - als de coronamaatregelen het toelaten - dit najaar in de deelnemende steden spelen, zijn er twintig die opereren vanuit of wortels hebben in de provincie Utrecht.

Het volledige overzicht met de uitverkoren acts vind je op de site van 3voor12. Van de 148 geselecteerden zijn dit de acts die (gedeeltelijk) vanuit de provincie Utrecht opereren: Combo Qazam, Espoir, Evva, Feitenfabriek, FOSS, Het Universumpje, Honingbeer, Irrelephant, Jason Waterfalls, Le Motat, Lowaddictsoundsystem, Magic Tom & Yuri, Pizza Knife, Prestcold Molly, Renée Spijker, Roodnoot, SiNNiWaVi, SULTAN., Sured en Voidfare.

Podium voor opkomende acts
De Popronde biedt al meer dan twintig jaar een nieuwe lichting opkomende Nederlandse bands de mogelijkheid om zich te presenteren aan publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Vanaf medio september tot en met eind november treden elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond en zondagmiddag circa 25 bands op in kroegen, muziekcafés en theaters in het centrum van de deelnemende steden. Alle optredens zijn gratis toegankelijk. Acts die eerder meededen met de Popronde - voordat ze doorbraken - zijn onder andere: Blaudzun, De Staat, Lucky Fonz III, John Coffey en Kensington. En afgelopen jaren hebben bands als Emil Landman, Tusky, Rondé, HAEVN, The Brahms en EUT succesvol deelgenomen aan de Popronde.

Veel inschrijvingen en 41 deelnemende steden
Het aanhoudende succes van de Popronde blijkt uit het aantal inschrijvingen. Dit jaar waren er bijna 1.000 acts die probeerden een plekje te verwerven. Daaruit heeft de selectiecommissie er 148 geselecteerd. Als de coromaatregelen het toelaten vindt De Popronde dit jaar plaats in 41 steden. Het eindfeest is zoals gebruikelijk in Amsterdam. Naar verwachting zullen tenminste 800 podia deelnemen en ruim 1600 optredens worden gegeven door de geselecteerde artiesten.

In de komende maanden bepalen de kroegen, muziekcafés en theaters in overleg met de lokale coördinator welke acts we gaan zien in Amersfoort (zaterdag 26 september), Woerden (zondag 27 september) en Utrecht (donderdag 22 oktober). Net als voorgaande jaren doen we weer verslag van de Popronde.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12