3voor12 Breda

BB18: Wulf springt moeiteloos in het gat van Dotan

maar laat het Valkenbergpark niet zo massaal vollopen

Wulf gaat een feestje bouwen vanavond "of je nu wilt of niet." Wulf, ofwel Lieuwe Albertsma uit Weesp brak afgelopen jaar door met meerdere hits op de radio en stond dit jaar al eerder in Breda: op 538 Koningsdag op het Chasséveld. Je kent hem waarschijnlijk, bewust of onbewust, van de air play van songs als 'Switching Gears', 'Summer On You' (met Sam Feldt) of 'Mind Made Up'. En zo hoort het ook, een headliner hoort enige bekendheid te genieten. Daarom is het een headliner.

Wulf speelt wat met zijn publiek en zijn band, de Wulf Pack. Bij 'All Things Under The Sun' kunnen de mensen "fucking mooi meezingen" en  daarvoor nog mee proosten als hij aankondigt dat 'Switching Gears' op de A-lijst van 538 terecht is gekomen. "Zing het nu maar mee, nu het nog 'leuk' is." Meezingen en vooral dansen is ook het doel van de Genesis cover 'Jesus He Knows Me', die volledig onironisch wordt gebracht. Daarna wordt het veld voor het podium in twee gedeeld om 'All Things Under The Sun' het hardst mee te kunnen zingen, in Team Kobus, de bassist of Team Marlon, de toetsenist (Team Marlon won).

Het is echter de vraag of Wulf wel headliner moet zijn op deze Breda Barst zaterdag. De liedjes zijn allemaal vrij braaf, de frontman wat aan de gladde kant in zijn interactie met het publiek en zijn eigen band én wat klinkt het toch allemaal, 'Switching Gears' voorop... zoals Dotan.

Wat dat betreft ergens een te begrijpen keuze, het Valkenbergpark was afgeladen vol bij diens doortocht in 2014. En vooral als je goed luistert naar de muziek: het is allemaal vlak en weinig spannend of uitdagend, met stiekem wat herkenbare Dotan drums en koortjes van "oh ho ho'". Wulf springt moeiteloos in het gat van Dotan achterliet. Dat maakt het publiek overigens niets uit, het is ten minste gezellig druk en er zijn zat mensen die zich prima vermaken met Wulf. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12