steun 3voor12
3voor12 Gelderland

Nieuwe video geeft update studiotijd Nijmeegse band X Raiders

Band druk bezig met nieuw materiaal

Wat doe je als je in een legendarische studio met een beroemde producer nieuw materiaal aan het opnemen bent? Juist! Je bouwt een feestje speciaal voor de producer en drukt op "Record". Dit is wat de Nijmeegse band X Raiders deed. Met hun nieuwe video geven ze een update over hun studiotijd.

De heren zijn druk bezig met nieuw materiaal wat we in 2019 kunnen verwachten. "Dit moet grootser en heftiger dan tevoren, maar vooral ook echter", geeft zanger Daniel te kennen. Ze zien het als taak de razende live-energie van de band en de rauwe onbevangenheid van rock 'n' roll op plaat te vangen. Samen met Grammy-genomineerde producer Attie Bauw (o.a. Judas Priest, De Staat), heeft de band er daarom voor gekozen om alles live op te nemen.

Om dit voor elkaar te krijgen hebben ze opgenomen in de Wisseloord Studios in Hilversum. En wat doe je op zo'n bijzondere locatie naast opnemen? Een flinke hoeveelheid bier drinken natuurlijk. Op een dag resulteerde dit in een gezellige fuif. "We hebben er gewoon een feestje van gemaakt", aldus Guus, gitarist van de band. Het was zo gezellig dat de band Attie uitnodigde in de opnamekamer, om speciaal voor hem een privé show te geven. En de opnames liepen nog! 

Een van de nummers die werden gespeeld was een klassieker: Motörhead's 'Ace of Spades', maar dan op z'n Raiders. De video van de show is gefilmd door Attie zelf en aangevuld met behind-the-scenes beeldmateriaal van de tijd in de studio. De video is gemaakt door Tijs van Leur.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland