3voor12 Gelderland

4df19: White Cowbell Oklahoma, uw klusband in het betere sloop- en beukwerk

Stevige Southern-rock met gereedschap uit de Gamma

Recept voor een vurige show: met neme een toortsbrander, slijptol, aansteker, kettingzaag, tientallen rollen wc papieren en gooit dat in de blender met Southern-rock. Aftoppen met een extraverte zanger/gitarist in witte kleding én cowboy-hoed, een stoïcijnse bassist, manische drummer en een hysterische gitarist en presto: White Cowbell Oklahoma is klaar om opgediend te worden! Een groep die overigens niet eens uit de US of A komt maar gewoon uit Canada.

Voor wie de relatieve kalmte van Southern rockbands als Lynyrd Skynyrd en The Black Crowes gewend is, zal driftig naar zijn hartpillen hebben gegrepen bij het zien van deze band woensdagavond op De Kaaij. Want wat een furie legt White Cowbell Oklahoma neer onder de Waalbrug. Denk Black Bottle Riot maar dan na een tankwagen vol Red Bull en zonder Ritalin-medicatie.

Dit is naar hardrock neigende bluesrock, verpakt in een vurige show, te midden van een bomvol publiek. En dat vurig: dat mag je letterlijk nemen. Hoe dan? Nou, als Chainsaw Charlie (what’s in a name) met een toortsbrander vooraan het publiek gaat staan om de boel op te warmen. Niet dat dat hoeft, want de stevige set wordt uitermate goed ontvangen door de bezoekers.

Het leidt niet af van de muziek van White Cowbell Oklahoma, want die is dik in orde. Spelen kunnen ze en de band heeft al meerdere albums uitgebracht met stampende bluesrock. Dat is ook wat we vanavond te horen krijgen. Schroeiende gitaren, een maniakale zanger en een straffe show met gereedschap dat zo uit de Gamma lijkt te komen. Ik weet niet wat deze band gegeten of gedronken heeft, maar doe mij ook maar wat daarvan. Wat een energie. Wat een show. En wat een vurig optreden.

HET MOMENT
Twee vrouwen die uit het publiek worden getrokken om Charlie bij te staan bij het doorzagen van een enorme rol wc-papier. Met een kettingzaag. Blijf dan maar ‘es rustig op het podium staan glimlachen.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12