3voor12 Groningen

Karel, ohslo, Meindert Talma en Price op Grasnapolsky

Ontdekfestival kondigt eerste namen aan voor zesde editie

Karel, ohslo, Meindert Talma en Price zijn onder zijn onder de eerste namen die ontdekfestival Grasnapolsky vandaag bekend maakt. Naast de Groningers komen ook onder meer The Japanese House (UK), Ray Fuego, Lucky Fonz III, Charlotte Adigéry (BE) en Marcellis & Darieaux naar de zesde editie van Grasnapolsky op 8, 9 en 10 februari 2019. Het festival vindt dit jaar voor het eerst plaats in De Toekomst in Scheemda.

Publieksfavoriet Karel was onlangs een van de hoogtepunten van de Popronde - de trippy muziek, gecombineerd met Karel's enorme enthousiasme en energie maken zijn show een genot om te zien. Ook oude bekende Meindert Talma geeft acte de présence in de voormalig strokartonfabriek. De lange noorderling bracht eind vorig jaar het langverwachte vervolg in de roman/cd-reeks Nederlands Onbekendste Popster uit, en de jaren ervoor verschenen een paar mooie platen van zijn hand, zoals Werkman en Jannes van der Wal. Veel Groningser dan Talma wordt het niet. Price is de nieuwe band rondom Marnix Visscher, bekend van Korfbal en Creepy Karp. We verwachten keigoede psychedelische liedjes met een poprandje. De voorlopig de laatste Groninger act in dit rijtje is het duo ohslo. Waar je bij Groninger acts vaak de gitaren als eerste hoort, brengt ohslo ons sterke, zelfverklaarde, bedroom-r&b. 

Natuurlijk staan er ook uiteenlopende nationale en internationale namen op het muziekprogramma van het festival. Zoals The Japanese House, het project rondom de Britse Amber Bain. Bain gooit de hengel graag uit in experimentele vijvers en maakt elektronische dreampop. Hiphoppunker Ray Fuego, winnaar van de 3voor12 award 2018, doet zo mogelijk het tegenovergestelde: vechtend voor zijn idealen, werpt hij ieder systeem omver. Als vanouds is er ook ruimte voor veelbelovend talent en nieuwe, spannende projecten. Zo zullen Marcellis & Darieaux, een nieuw project van Dario Trapani en Mark Schilders (o.a. bekend als drummer van Weval) hun opwachting maken: een live act en kunstinstallatie in één. Kijk voor meer namen op de site van Grasnapolsky. Alvast in de stemming komen? Zet dan vast even de Spotify #Gras19-playlist op.

Foto's: Nikki Faberij de Jonge en Rick Heijne 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12