De Machine special: een bom onder de popacademies

Herman Brood Academie directeur over kritiek op MBO-opleidingen

Stop ermee, streep erdoor. Dat was het advies van een speciale onderwijscommissie aan de minister over de MBO-opleidingen tot artiest. Een keihard oordeel, omdat de opleidingen niet tot banen leiden. Daar is Marianne Toussaint van de bekendste MBO-pop opleiding - de Herman Brood Academie - het niet mee eens. Vandaag probeert ze Niels Aalberts en Atze de Vrieze in De Machine te overtuigen dat het afrekenen van opleidingen op het aantal studenten dat een baan vindt niet de juiste manier is.

3voor12 bestaat 20 jaar, dat zal je niet ontgaan zijn. En om dat te vieren brengen we je ook twee speciale edities van podcast De Machine, waarin Niels en Atze een gast ontvangen om een belangrijk onderwerp te bespreken. Als een trend de afgelopen twintig jaar tekende is het de opkomst van de popacademies. In 1997 opende de Rockacademie in Tilburg, inmiddels heeft zo'n beetje iedere stad een HBO- of MBO-opleiding tot popmuzikant. 

Abonneren kan natuurlijk direct. Hier op iTunes. Hier op Stitcher. Hier als RSS feed

Check ook de Machine special met programmeur Luc Mastenbroek van De School, die vertelt hoe zijn club uit de greep van de festivalwoede probeert te blijven.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12