3voor12 Groningen

Een tour du hiphop met Rich Medina in Vera

DJ en hiphop connaisseur geeft lezing over wortels en invloed van genre

Hiphop is naast pop het meest beluisterde genre ter wereld. Rappers oogsten in 2019 ontzettend veel commercieel succes met hun muziek. Maar het is veel meer dan muziek. Het is een levensstijl, nauw verbonden met de getto’s waarin Afro-Amerikanen opgroeien en de Afrikaanse wortels van hun bestaan. Daarover geeft DJ en producer Rich Medina aanstaande maandag een lezing in Vera, op uitnodiging van Studium Generale.

Rich Medina is een bekende naam in de hiphopscene. Als dj reist hij de hele wereld over om mensen met het genre kennis te laten maken. Ook geeft hij vaak lezingen over de muziek en de cultuur aan onder andere Cornell University. Daarnaast is hij lid van de Universal Zulu Nation, opgericht door hiphop-pionier Afrika Bambaataa.

Het evenement volgt op een eerdere lezing, waarin Medina de invloed van het kleurrijke genre op onze hedendaagse maatschappij besprak. Maandag zal hij daarop doorgaan, niet alleen door de kunstvorm, maar ook sociale kwesties zoals rassenongelijkheid te belichten.

Koop hier je tickets voor het evenement op 8 april om 20:30 in Vera. Let op: beperkte capaciteit.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12