3voor12 Leiden

Art Rocks 2018 met Sunday at Eight

For a dime or two

Muziekcompetitie Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk. De ruim 50 kunstwerken en objecten waar muzikanten zich door kunnen laten inspireren in 2018, behoren tot de collecties van zeven toonaangevende Nederlandse musea: Boijmans Van Beuningen, Kröller-Müller Museum, Bonnefantenmuseum, Drents Museum, Tropenmuseum, Museum Prinsenhof en het Centraal Museum. De finale is op 23 januari 2019 in Paradiso, waar de finalisten strijden om een geldbedrag van €1000.

In totaal stuurden bijna 200 artiesten en bands een zelfgeschreven nummer in. Daaruit werden 56 acts geselecteerd voor de halve finale; de museumronde waarin ze live optreden bij het door hen gekozen kunstwerk of object in het museum. Een van die acts is ons eigen Leidse Sunday at Eight! Zij spelen 8 december hun nummer bij het kunstwerk Ghost Keeping in het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

Met het werk Ghost Keeping vraagt Csákány of we nog wel weten waar onze spullen vandaan komen en door wie ze worden gemaakt. Een gigantisch naaiatelier confronteert ons met de ambacht die voorafgaat aan de kleding die we soms voor een grijpstuiver kopen. Kleding, maar ook mobieltjes, koffie en chocola zijn nog vaak het product van moderne slavernij. 'For a dime or two' vertelt het verhaal vanuit het perspectief van de maker. Weten we wat er schuil gaat achter deze producten, en zo ja, maakt het ons genoeg uit?

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12