PP23: The Driver Era ontwaakt ieders innerlijke tienermeisje

Zelfs de bewaking werpt een nieuwsgierige blik naar achter

Niks en niemand is veilig voor het geflirt van ex-Disney-ster Ross Lynch. Daar staat-ie dan in levenden lijve, constant aan zijn verwassen spijkerbroekie te trekken en zijn microfoonstandaard te dryhumpen. En dat roze bloesje dat hij speciaal voor Pinkpop heeft aangetrokken? Dat knoopt hij al los bij liedje nummer twee (‘Natural’). Vingers in de oren voor oorverdovend meisjesgekrijs dus. De gemiddelde tiener kent hem namelijk van de komedieserie Austin & Ally en is er dan ook gegarandeerd bij. ‘Hij is nóg knapper geworden’, zegt er eentje. Een andere: ‘Hij moet zijn shirt uittrekken, OMG.’

Maar goed, hij is hier dus om muziek te maken. En dat doet Ross niet alleen. Samen met zijn broer, producer Rocky Lynch, vormt hij het energieke alt-pop duo The Driver Era. De gebroeders Lynch waren voorheen nog lid van de succesvolle – maar supersmakeloze – poprock-formatie R5. Tegenwoordig is er geen greintje Disney meer te bekennen en zijn ze dus… goed opgedroogd, volgens horen zeggen. En de liedjes ook trouwens: extreem catchy.

Is dat nou die vieze beat van Ginuwine’s ‘My Pony’? Ja, hoor. Dan weet je wel hoe laat het is. Tientallen mobieltjes schieten de lucht in. Blijkbaar een cover die iedereen moet vastleggen. Of misschien filmen ze vooral de dansmoves, kan ook natuurlijk.

HET MOMENT: 
Neeheeee, echt niet alleen omdat-ie tijdens de laatste track zijn hemd uittrekt. Het refrein van ‘A Kiss’ is echt mega mega catchy. Ross blaast nog een laatste kusje de lucht in. ‘Aaaaaaaa!!’ – elk meisje in het publiek. The Driver Era drives them crazy.

NTR, VPRO en BNNVARA verslaan Pinkpop op 3FM, NPO2 extra en 3voor12.vpro.nl/pinkpop. Op TV (NPO3): zaterdag 17 juni (22-23:30 uur) en zondag 18 juni (20:15-23:15 uur).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12