3voor12 Gelderland

Merleyn vindt nieuwe locatie in oud pompstation

Gemeente in gesprek met waterbedrijf Vitens

Na een jarenlange zoektocht lijkt de verhuizing van het Nijmeegse poppodium Merleyn nabij. De gemeente Nijmegen is van plan het oude pompstation van waterbedrijf Vitens aan te kopen, zo meldt De Gelderlander vandaag. Doornroosje - eigenaar van de huidige Merleyn-locatie aan de Hertogstraat - gaat het project naar verluidt zelf financieren.

"We zijn al acht jaar op zoek en hebben meer dan veertig panden bekeken," aldus Doornroosje-directeur Toine Tax in een reactie aan De Gelderlander. "Er zijn niet zo veel geschikte plekken in of vlak bij het centrum." Die lijkt nu dus toch gevonden: de nieuwe locatie aan de Nieuwe Marktstraat ligt op slechts drie minuten lopen van Doornroosje, of vijf minuten fietsen van het huidige Merleyn.

De zoektocht ontstond door geluidsoverlast vanuit het podium aan de Hertogstraat: concerten mogen nu pas na 10 uur 's avonds beginnen om het naburige restaurant niet lastig te vallen, waarbij pas vanaf half 10 kan worden gesoundcheckt. Mocht de koop van het oude waterpompstation doorgaan, dan komt op de locatie aan de Nieuwe Marktstraat een nieuw poptempeltje.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12