3voor12 Groningen

Profiel: The Desmonds

Vuige indierock als afsluiter jubileum 3voor12groningen

Wie een plaatje opzet van The Desmonds krijgt rauwe, dansbare indierock te horen. Denk bijvoorbeeld aan de opstandige sound van de Amerikaanse rockband The Strokes of de Nederlandse, alternatieve indierock van Canshaker Pi. De vier muzikanten uit Groningen brachten vorig jaar de single ‘Street Signs uit’, dat een eerbetoon is aan jeugdigheid en onafhankelijkheid. Met slechts gitaren en drums, oprechte songteksten en strakke, garage-achtige sets veroorzaken The Desmonds naar eigen zeggen graag een aardbeving op het podium. Hiermee willen ze niets liever dan een lach toveren op het gezicht van ieder die hun shows bezoekt.

De band heeft na shows op onder andere Grunnsonic en Stukafest de laatste jaren al een aardige fanbase opgebouwd. In april bewezen ze zich al eerder in Vera als voorprogramma van Mike Krol. Dus ben je ook wel benieuwd naar de brutale, hyperenergieke muziekervaring van The Desmonds en hou je van indierock en van dansen? Kom dan de 28e ook naar Vera, voor dit optreden én meer.

Kaarten voor het 15-jarig jubileum van 3voor12 groningen op zaterdag 28 september zijn te koop via Vera. Andere artiesten die optreden zijn CYNN, Avery Plains, Mark Roggebrood en Cashmyra.

Tekst: Nynke Koornstra

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12