3voor12 Gelderland

Paracetamøl blaast het stof Doornroosje uit

Nijmeegs/Arnhemse band laat na vier maanden eindelijk weer punk door het poppodium klinken

Ja, natuurlijk is het vreemd. In een anderhalvemeterpolonaise door het gebouw van Doornroosje heen, een stoel aangewezen krijgen. Met dertig man in de zaal moeten zitten waar normaliter twaalfhonderd bezoekers stonden te springen. Niet even naar de bar kunnen lopen als je biertje op is. Maar als het zaallicht uitgaat en Paracetamøl het podium opstapt, doet dat er allemaal niet meer toe. Doornroosje wordt ruw gewekt en dat is het belangrijkste.

Het team van Doornroosje heeft alles precies voorbereid. De handgel staat klaar bij de ingang. Je kan eenmaal langs de bar en dan word je persoonlijk naar je stoel begeleid. Natuurlijk netjes met anderhalve meter afstand. Vervolgens is het zittend in die grote zaal proberen niet je bier op te drinken voordat het concert daadwerkelijk begint.

Gelukkig staan de vier heren van Paracetamøl zelf ook te springen om weer op te treden en betreden ze stipt om acht uur het podium. Op dat moment klinken er eindelijk weer rauwe gitaren door Doornroosje. Het stof dat zich de afgelopen tijd heeft opgebouwd wordt in een keer het gebouw uitgeblazen. De band uit Nijmegen en Arnhem serveert vijfenveertig minuten lang lawaai. Geen uitgebreide praatjes tussendoor, de band lijkt te snappen dat het publiek vooral snakt naar zoveel mogelijk gitaargeweld. Paracetamøl schiet van grunge naar punk naar garage zonder ook maar een moment uit de bocht te vliegen. Het viertal klinkt fris maar vertrouwd, de perfecte herintroductie na vier concertloze maanden.

HET MOMENT
Al snel verdwijnt het besef dat je op een stoel zit, want zittend kan je ook headbangen, meedrummen of ‘SLAYER’ schreeuwen. En eigenlijk is het ook wel fijn dat er geen dronken vriendengroep naast je staat die meer geïnteresseerd is in elkaar dan wat er op het podium gebeurt. Alle aandacht gaat nu eindelijk eens echt naar de muziek. Natuurlijk is het een gemis om niet in een moshpit los te kunnen gaan op de heerlijke riffs van Paracetamøl, maar in deze situatie is het een prima alternatief. Rocken kan ook zittend!

HET CONCERT
Paracetamøl, Doornroosje. Zaterdag 20 juni 2020.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12