ESNS18: The Mauskovic Dance Band laat je terugverlangen naar de jaren 70

Dansen, dansen, dansen!

Terwijl Noorderslag op het einde loopt, is de Binnenzaal een letterlijke weergave van de muziek die er speelt. Alles komt samen in maar één werkwoord: dansen! Het is broeierig, iedereen geniet. Wanneer iemand met een brede glimlach bier over je schouder morst, schrik je even wakker uit een heuse salsadroom. Een paar seconden later sta je echter alweer in een denkbeeldige straat in het Cuba van de jaren 70; in een heerlijke creatieve, charmante blend van Caribische invloeden en afrobeat. De band van Nicola Mauskovic, voormalig drummer bij Eerie Wanda en Jacco Gardner, voert de menigte mee op een verbazigwekkend exotisch ritme. Mensen gaan los. De naam van de band kon niet treffender.

Dat zal een mooi kleurrijk plaatje opgeleverd hebben.
Kleurrijk? Deze act voert je mee op de complete regenboog. Van de jaren 70 outfits, net niet over de top, naar de bonte muziek en de bijpassende lichten. Van de heupbewegingen op het podium, waardoor je het nog net ietsje warmer krijgt, tot en met de smeltkroes aan mensen die hier op af is gekomen. De enige kleur die het een beetje laat afweten, is die op de wangen van Nic Mauskovic. Wellicht heeft hij die eerder op de avond achtergelaten tijdens het optreden met zijn andere band Altin Gün. Hoe dan ook: het is laat, het is warm, er is bier, mensen doen verliefd. Feest!

Zere voeten van het dansen dus!
En pijn in je hart van een gek soort nostalgie: The Mauskovic Dance Band laat je terugverlangen naar tijden en plekken die je eigenlijk niet kunt kennen, maar die nog nooit zo vertrouwd hebben aangevoeld. Moet je nagaan.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12