steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: a balladeer transformeert plein bij LUX tot huiskamerconcert

Kermislawaai verstoort bij tijd en wijle intieme set

Symbolisch misschien. Vóór het optreden van Marinus de Goederen a.k.a. a balladeer maandagavond op het LUX-plein vertoont een vuurspuwer zijn kunsten. Want vuur: dat hebben de nummers van De Goederen vanavond zeker. De man met de mooiste melancholische zang van Nederland smeult in brandende en emotioneel jankende liedjes als ‘Wishes, Horses’ en ‘A Little Rain Has Never Hurt No One’, maar stookt het vuurtje net zo fijn op met up-tempo nummers als ‘A Wolf At The Door’ en ‘Mary Had A Secret’.  

Het podium voelt wel wat te groot voor a balladeer die deze maandag alleen op de planken staat. Niet voor de muziek, die is vrijwel dik in orde, maar voor de muzikant zelf lijkt het in het begin soms een te grote ruimte om alleen te vullen, zeker met een somtijds rumoerig terras. Marinus de Goederen slaagt er echter in om na een wat aarzelend begin (hoorden we daar nou wat valse noten in ‘Superman Can't Move His Legs’?) het LUX-plein te transformeren tot een intiem huiskamerconcert dat schroeit, brandt en raakt bij de bezoekers.

Een verstoring van de magie daarom dat de intieme set herhaaldelijk verstoord wordt door het gegil uit de kermisattractie achter LUX. Je zou er met een beetje goede wil nog aanmoedingskreten in kunnen herkennen, of zoals a balladeer het zelf droog en onverstoorbaar zegt na het applaus bij de aankondiging van publiekslieveling ‘Swim with Sam’: “Ik snap helemaal hoe Kensington zich nu voelt." Maar jammer blijft het dat het intieme en mooie karakter van het optreden er soms door wordt gehinderd.

HET MOMENT:
Hoe breek je de afstand die er soms tussen publiek en muzikant is? Je trekt het snoer uit je gitaar en stapt het podium af om onversterkt tussen de bezoekers ‘10 Things To Win You Over’ te zingen. Een schitterend klein en warm liedje dat nog aan kracht wint als het publiek volop meezingt.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland