steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Borgerhoutse bliepjes en beats Borokov Borokov boeien op Boog

Dansende mensen overal

Het Belgische Borokov Borokov uit Borgerhout maakt Nedertronica: een combinatie van nederpop en elektronica. Daar kun je een hoop kanten mee op, en debuutplaat Dansende Mensen gaat inderdaad alle kanten op: van sfeervolle clubtechno via bliepjes-electronica tot regelrechte disco, van Kraftwerk via Rangleklods naar Mouse on Mars. Maar alles - waar gezongen wordt - met spitsvondige Nederlandse teksten. 

Titels als 'Heeft Iemand De Kinderen Gezien?' en 'Roltrappen en Vorkliften' gaven vooraf al een indruk van de knipoog die we van Borokov Borokov moesten verwachten. Uit de microfoon ontwaren we teksten als "ik ga mijn baas de vinger geven, want ik wil nu op pensioen", terwijl we projecties zien van dansende geslachtsdelen in ondergoed. Die knipoog ligt ook lagen dik op de performance. In duo's staat het viertal tegenover elkaar, elk achter zijn eigen knoppen. Maar wie even geen beats verknipt of synths pitcht, danst springend rond over het Boog-podium alsof Kevin De Bruyne zojuist de winnende treffer tegen Brazilië heeft gescoord.

Idealiter zou deze band nog net iets later spelen, in het volledige duister. Dit is zo'n act waar je de komende jaren op gaat afdansen ná de festivalheadliner, in een veel te kleine zweettent met felle lichten. Maar het werkt hier prima hoor, in de schemer voor het Boog-podium.

HET MOMENT:
Bij 'Dansende Mensen', met de quasifilosofische taaltwist 'dansen de mensen?', mogen alle losbollen op het podium. Leuk voor de foto, maar eigenlijk dansen de mensen hier al drie kwartier lang. Borokov Borokov gaat erin als zoete koek.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland