3voor12 Rotterdam

Atari Teenage Riot, Napalm Death, Brutus en Suicide Commado op Baroeg Open Air 2020 voor een tientje

Zaterdag 12 september in het zuiderpark voor een tientje

Baroeg Open Air voegt Atari Teenage Riot en Brutus (BE)  toe aan de line-up. Eerder heeft het alternatieve festival al Suicide Commando  en headliner Napalm Death (op de Main Stage) aangekondigd. De early birds voor 6,66 zijn al uitverkocht. Voor 9,99 kan je je ticket halen en naar het zuiderpark op 12 september.

Het Belgische trio Brutus is bezig aan een internationale opmars sinds de release van hitsingle All Along en het album Burst. Met het tweede album Nest krijgt de band rond drummer / zangeres Stefanie nog meer aandacht. De band speelt ook op Roadburn 2020 (uitverkocht) dat een scherp oog heeft voor toffe alternatieve acts over heel de wereld. 

Baroeg Open Air schrijft: 'Wie kent de digital hardcore van Atari Teenage Riot niet? Toen in 1992 hun album “Destroy 2000 years of culture” uitkwam werd de muziekwereld verrast met brute techno gecombineerd met invloeden uit de punkscene. Vele hits als ‘Kids are united’, ‘Speed’ en ‘Revolution action’ volgden evenals uitverkochte clubshows en optredens op grote festivals als Mera Luna en Pinkpop. In 2000 stopte de band. Vanaf 2010 begon het bij de band weer te kriebelen en speelt ATR weer enkele shows per jaar. 1 Van deze shows is dit jaar op Baroeg Open Air als afsluiter van de Electronic Stage'

Headliner op de mainstage is Napalm Death. 'Grindcore-pioniers, death metal-verbreders en hardcore-idealisten.' Het Belgische Suicide Commando is een grootmeester van de dark electro. Ze speelde op de eerste editie van Baroeg Open Air speelden ter ere van het 25 jarig bestaan van Baroeg.

Spelen op Baroeg Open Air? Geef je op voor de Battle 4 BOA op zondag 24 mei. Mail voor vrijdag 13 maart één mp3-bestand naar battle4boa@baroeg.nl. Het is voor bands die passen binnen het profiel van BOA. Dus harde alternatieve muziek maken, zoals rock, hardcore, punk, gothic of metal. De leden van de band mogen gemiddeld niet ouder dan 25 jaar zijn.

Voor de tweede jaar vraagt Baroeg Open Air een verduveld lage prijs. In 2018 was een crowdfund nodig om Baroeg Open Air door te kunnen laten gaan. Vanaf 2019 wordt een bescheiden entreeprijs in rekening gebracht voor het festival. Deze extra inkomsten zijn nodig om het voortbestaan van Baroeg Open Air in de toekomst veilig te stellen en worden dit jaar geïnvesteerd in het verder verbeteren van het programma, de horeca en het comfort voor de bezoekers. Plus lagere muntprijzen.

Baroeg Open Air wordt voor de 13e keer georganiseerd in 2020. Het festival is ontstaan bij het 25 jarig jubileum van alternatief podium Baroeg aan de (baruch) Spinozaweg 300 in Rotterdam Lombardijen. 

Tickets

Website

Facebook

Instagram

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12