3voor12 Utrecht

3voor12 Utrecht tipt, week 51

It It Anita + Holden Goldmund + Grote Prijs van Leidsche Rijn + FOSS + Jason Waterfalls + Hordearii + Claw Boys Claw + Muddy Grease + Perfect indie disco XL

Onze live-tips voor deze week:

  • woensdag 19 december: It It Anita staat garant voor energieke noiserock met oerkreten en subtiele details. De band uit Luik speelt vanavond in Brewpub De Kromme Haring met support van Those Foreign Kids. (20.30 uur/€9)

  • donderdag 20 december: Holden Goldmund presenteert in De Kromme Haring de mooie split 12" die ze met Taïfun hebben gemaakt. (21.00 uur/€5)

  • vrijdag 21 december: de Grote Prijs van Leidsche Rijn is bedoeld om de bandcultuur in Leidsche Rijn en de vele lokaal actieve, jonge muzikanten tussen 12 en 19 jaar een impuls te geven. In de finale in Azotod staan: The Cliffs, Soulid Rocks, First Steps, Phoenix, Superb Birds of Paradise en Saltlands. Meer info hier. (20.00 uur/€5)

  • vrijdag 21 december: het Utrechtse FOSS maakt indie synthpop, waarvan de hooks en zanglijnen o.a. doen denken aan The xx, Beach House & Little Dragon. In ACU presenteren ze de debuut-EP, met support van Alec Todd. (20.00 uur/€5)

  • vrijdag 21 december: vorige week was een goede voor Jason Waterfalls: de poprock band hoorde op één dag dat ze op Noorderslag spelen én uitverkozen zijn tot 3FM Talent. Vanavond spelen ze een thuiswedstrijd in De Helling. (19.30 uur/€10)

  • vrijdag 21 december: de Amersfoortse Death/Trashmetal band Hordearii presenteert zijn eerste album Styx in Fluor (Amersfoort). De eerste single is hier te beluisteren. (23.00 uur/gratis)

  • zaterdag 22 december: de show van Claw Boys Claw in De Helling is uitverkocht, maar ‘s middags speelt deze legendarische band een korte set spelen in LE:EN. (16.00 uur/gratis)

  • zaterdag 22 december: Muddy Grease heeft een mini live EP gemaakt. Dat én het einde van het jaar viert de fusionband in Stathe. (21.00 uur/gratis)

  • zaterdag 22 december: EKKO sluit het jaar ritueel af met een heuse indie eucharistie. Tijdens de Perfect Indie Disco XL draait DJ St. Paul en verzorgt hij in de vooravond een Indie Popquiz, zijn er optredens van Amber Arcades en Klangstof en doet Niek Nellen (Afterpartees) een oudejaarsconference. (21.00 uur/€8,50)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12