LL22: De X-Ray is te klein voor brullende Coloray

Hersencellen en lichamen versmelten bij producer Raynor de Groot

Het is een wonder dat er niemand flauwvalt in de X-Ray op vrijdagmiddag. Het is er broeierig en stampvol als Raynor de Groot ofwel Coloray de eerste noten uit zijn synthesizer laat klinken. Hij krijgt een warm onthaal. De Tilburgse producer begint zijn optreden serieus, bijna plechtig en klinkt bijna als een herboren Depeche Mode. Als hij bij het tweede nummer al een vlugge remix van zijn eigen wereldwijde dansvloerklapper ‘Can’t Stop’ inzet, wordt er uit alle hoeken van de tent al flink meegebruld. Het werkt ook goed, de tekst is herkenbaar en de muziek is diep en donker genoeg om binnen te komen bij iedereen die een plekje binnen de X-Ray heeft weten te veroveren.

Het is werken met de ellebogen om nog ergens te kunnen dansen en dat ontgaat Coloray niet. ‘Ik begrijp dat dit hier een feestje is...,’ zegt hij voordat hij in een schaterlach uitbarst. De bpm's gaan omhoog, het feest is nu écht begonnen. De regen druppelt door gaten in het dak naar binnen en hitst het publiek alleen nog maar meer op. Meisjes zitten op de schouders van jongens, en de hitproducer vraagt zich hardop af of dit nu de definitie van terug zijn op Lowlands is. Dat is het zeker. Waar het bij de meeste elektronische acts moeilijk is om te ontdekken wat er nu live is aan het (live) in de titel, is dat hier overduidelijk. De Groot is namelijk ook een echte zanger. 

Na pak ‘m beet twintig minuten komt Coloray helemaal los en ontpopt hij zich als ware frontman van zijn tweemans-show, waarbij hij ondersteuning krijgt op de synths. Hij pakt de microfoon, stapt achter zijn instrumenten vandaan en beleeft een heus popstermomentje waarbij hij als circusbaas zijn publiek opzweept. De recent uitgebrachte single ‘Blinded’ valt erg goed. Coloray kan vandaag sowieso niets fout doen. De track is zijn eerste release op het DGTL-label en zapt iedereen direct terug naar de jaren ’80. 

HET MOMENT:
Als Coloray weer eens een uithaal de zaal inslingert alsof het de brul van een leeuw is, wordt het publiek opnieuw helemaal gek. Het voelt alsof hij een stukje Berlijn naar Biddinghuizen haalt en dat weet hij de volle drie kwartier vast te houden.

Meer Lowlands 2022 in het dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12