3voor12 Zeeland

Urban Graveyard wint finale Podium-Z in Domburg

Vijf totaal verschillende acts strijden voor eerste plek in finale Podium-Z

Op een bewolkte zondagmiddag met veel wind op het strand vindt bij strandpaviljoen Noordduine de finale van Podium-Z plaats. Hier strijden vijf acts tegen elkaar om de winst, met uiteindelijk Urban Graveyard als winnaar. Verder zijn er gastoptredens van de winnaar van de Kunstbende Zeeland, Brook & Field, en van de Hobbyisten.

De middag begint met het gastoptreden van Brook & Field. Strandpaviljoen Noordduine zit vol, maar er is nog niet heel veel publiek dat daadwerkelijk op het strand gaat staan om te luisteren naar het eerste optreden van de dag.

Daarna is het aan rapper Qube om de finale af te trappen. Hij laat zijn beats met veel energie horen. Ondertussen is er al meer publiek op het strand maar wil het zonnetje er nog niet heel erg doorheen komen.

Hierna is het de beurt aan heavy metal band Brontyde. Ze geven een heel sterk optreden met veel pit. Gedurende het optreden besluit ook de zon zich even wat langer te laten zien, waardoor het een stuk aangenamer is om op het strand te zijn.

Van een heavy metal band naar singer-songwriter Jeremy Lahr en zijn band. Een totaal andere sound. Maar hij creëert een hele relaxte sfeer zo midden op de middag op het strand in de zon.  

Dan door naar hiphopgroep Zero One Eigtheen. Deze groep heeft net hun mixtape gereleaset en onderscheidt zich van andere Zeeuwse rappers door alleen in het Engels te rappen. Wat ze goed en nog best verstaanbaar doen.

Als laatste is het de beurt aan metal band Urban Graveyard (voorheen Stockholm Syndrome). Opvallend is dat er minder publiek is vergleken met de voorgaande optredens. Het optreden is sterk maar had meer publiek mogen hebben. 

Na Urban Graveyard is het de beurt aan het laatste gastoptreden van de Hobbyisten. De groep speelt nummers van hun meest recente ep ‘Ep en Vloed’ en krijgt het publiek heel goed mee. Zo wordt het publiek langzaam naar de prijsuitreiking van de finale geleid, waar bekend wordt gemaakt dat Urban Graveyard de winnaar is van Podium-Z dit jaar.

Foto's: Sanne Boerma

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12