ESNS24: Droom Dit verdient droomdoorbraak

Poëtische Nederpop speelt met gender en seksualiteit

Nondeju, wat een binnenkomer van Droom Dit: ‘Ik wil een jurk, ik wil een jurk aan mijn huid. Ik wil een bruid zijn!’ Zo bijzonder hoeveel mimiek frontpersoon Sam de Laat in hun woorden legt, ieder punt benadrukt hen extreem met hun lichaamstaal. ‘Ik ben een man toch?’, schreeuwt De Laat, terwijl hen wanhopig slaat op hun eigen borst. Zo weet De Laat binnen één nummer al een heftige emotionele reactie los te peuteren bij het publiek. 

Hoeveel artiesten ken je nou in Nederland die dat zo kunnen? Eigenlijk alleen Wende, en ongetwijfeld vormt zij een belangrijke inspiratiebron voor deze elektronische synthpop, linksaf bij acts als Bazart, met poëtische teksten waarin wordt gespeeld met gender en seksualiteit.

Dikke Spotify-streams heeft Droom Dit nog niet, afgelopen najaar begon de band langzaam aan een opmars via de Popronde, en het lijkt wel alsof elke show intenser en vuriger wordt. De band ligt live nu al mijlenver voor op de EP die volgende maand moet verschijnen. Eerlijk: met zo’n goede show zouden ze in een rechtvaardige wereld de Grote Zaal van Paradiso moeten kunnen vullen.

Het oordeel: Wat een verpletterende band!

Het nummer:Laatste Traan’. Dit plus 5 andere songs speelt Droom Dit ook in onze Popronde-sessie afgelopen maand.

Lees al onze verslagen van ESNS 2024 hier. Live-sessies van onder andere Hiqpy, Morpheus en Idaly kun je terugkijken via YouTube

Meer Eurosonic Noorderslag? Kijk de televisie-uitzending met interviews en livemuziek, zaterdagavond 20 januari om 22:00 uur op NPO 3 en daarna op
NPO Start.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12