steun 3voor12
3voor12 Utrecht

Fume debuteert met live video van ‘Carmine’

Eerste EP verschijnt begin 2019

Fume is een nieuw project van bassist/producer Daan Kandelaars en zanger/gitarist/toetsenist Martijn Smit. Samen met Maurice Verkuijl (gitaar) en Ap Verhoeven (drums) maken ze slimme, netjes verpakte liedjes waarbij er binnen het trage tempo veel ruimte is voor dynamiek, ritme en subtiele muzikale elementen. Het viertal is druk bezig met het opnemen van de debuut-EP die aan het begin van 2019 uit moet komen. Vandaag krijg je daar al een voorproefje van in de vorm van een mooie live video van het nummer ‘Carmine’.

Kandelaars heeft de opleiding HKU Muziek en Technologie gedaan en Smit studeerde muziekwetenschappen. “Martijn en ik zijn eigenlijk al zeven jaar lang aan het schrijven en experimenteren om een sound te ontwikkelen waar we echt achter staan en dat is volgens ons nu gelukt”, licht Kandelaars toe. Deze periode omvatte een langzaam proces waarin vele muzikale ideeën ontstonden waarmee werd gestoeid, aan werd geslepen, over werd gepraat en waarbij naar inspiratie werd gezocht.

Sinds het aansluiten van een drummer en gitarist is Fume, dat genoemd is naar het eerste nummer dat ze schreven, in een stroomversnelling terecht gekomen. De band is onlangs geselecteerd voor het Rabo Next Stage coachingtraject en vanaf deze maand gaan ze ook live gaan spelen. De eerste show is op vrijdag 16 november in ‘t Oude Pothuys.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht