3voor12 Gelderland

Smoking Alaska wint 3voor12 Gelderland Award voor Beste video

'Through the Blue' is een clip die je zou verwachten bij een veteranenband

Smoking Alaska heeft vanavond tijdens de 3voor12 Gelderland Awards in Luxor Live de 3voor12 Gelderland Award gewonnen in de categorie Beste video. Het publiek kon de afgelopen weken nominaties voordragen in verschillende categorieën en dat resulteerde in een lijst van nominaties waaruit een jury, bestaande uit professionals uit de muziekwereld in Gelderland, uiteindelijk Smoking Alaska in de categorie Beste video als winnaar uitkoos.

Uit het jury-rapport: 'Heel tof verhaal met het jochie. Een clip die je zou verwachten bij een veteranenband, uitmuntend stukje productie, leuk hoe de band ook in de clip speelt. Een verhaal en de uitvoering.'

De Duivense indierockband Smoking Alaska bestaat uit Alex Nas (zang), Thijs Gieben (gitaar), Frank Peters (bas) en Wiebe Beernink (drums) en brengt zachte melancholische nummers tot harde alternatieve rock. De band was onder meer finalist van de bandwedstrijd Kaf en Koren en winnaar van de Achterhoekse Band Competitie en stond op onder meer Huntenpop.

Smoking Alaska bracht in 2015 hun debuut-ep Waiting for Response uit en in 2019 hun ep Bring Me Back a Souvenir, met een releaseshow in Luxor Live. Eind 2018 bracht de band twee nieuwe singles uit genaamd ‘Allegory of the Cave’ en ‘Through the Blue’. De clip bij de laatstgenoemde single is door de band zelf gemaakt, waarbij de achtergrond van zanger Alex Nas als cameraman/editor goed van pas kwam.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12