3voor12 Utrecht

EKKO op locatie: nu ook in De Nijverheid

Culturele vrijhaven nu ook open voor EKKO-shows

Alsof er nog niet genoeg te beleven valt in De Nijverheid heeft ook EKKO deze culturele vrijhaven toegevoegd aan haar lijstje bijzondere concertlocaties. Programmeur Ilana van den Berg vertelt meer over deze samenwerking.

Culturele vrijhaven De Nijverheid in het Werkspoorkwartier biedt al langere tijd een plek voor beeldende- en podiumkunsten. Het gebied groeide sinds de opening in 2017 uit tot een industriële oase die met zijn ateliers, kunstkantine en creatief aangekleed buitenterrein ideaal bleek voor events en festivals. Op een heidag kwam ook EKKO bij De Nijverheid terecht en zo ontstond een samenwerking. “We waren al een tijdje op zoek naar een bijzondere locatie voor het concert van Someone”, vertelt van den Berg. “Toen dat afgelopen mei een succes bleek, zijn we samen gaan kijken of we hier vaker shows konden neerzetten.”

Zo bleek ook punkband Amyl and The Sniffers perfect in De Nijverheid te passen. “In EKKO is alles strak en goed geregeld, maar soms wil je juist dat er een bepaalde rauwheid is, zodat het publiek wordt uitgenodigd om extra los te gaan.  Dat was bij Amyl zeker het geval”, vertelt van den Berg. “Wat De Nijverheid betreft is het, zeker in de zomer, ideaal dat er een buitenterrein is, dat we daar Punk Pizza neer kunnen zetten en we er echt een soort festivalsfeer kunnen creëren. Het is de totaalbeleving die een concert nét dat beetje bijzonderder maakt.”

Programmeren op locatie is niks nieuws voor EKKO: ex-programmeur Eduard Versteege begon een aantal jaar geleden al met shows op locaties als de Doopsgezinde kerk aan de Oudegracht en Molen De Ster. Ook in ACU worden al langer groeiende acts geboekt en sinds kort biedt De Kromme Haring ook een podium voor EKKO-acts. Shows op locatie zijn inmiddels een maandelijks fenomeen.

In augustus is EKKO dicht in verband met werkzaamheden in de zaal en het café. Ook dan vinden er concerten plaats op locatie: Hand Habits in De Kromme Haring en Crack Cloud in De Nijverheid.

Te zien: Hand Habits 8 augustus 2019 @ De Kromme Haring en Crack Cloud, 21 augustus @ De Nijverheid

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12