3voor12 Den Haag

Speakeasy haalt heel even de voet van het gaspedaal

Nieuwe single: Runaway

Een ballad? Van Speakeasy? Het lijkt erop dat nieuwe single 'Runaway' precies dat is. En het moet gezegd worden: wij diggen het. 'Onze gitarist Wessel kwam met dit akkoordenschema en ik kon daar wel wat mee', vertelt zanger Tom de Bruijn. De tekst, over twee geliefden die elkaar weer kwijtraken, volgde al snel. Deze is niet gebaseerd op Tom’s echte leven, tenminste… ‘Ik schreef de tekst en een paar maanden later gebeurde het echt.’ Het is duidelijk: Tom kan de toekomst voorspellen. 

In de studio werd besloten om het nummer, afkomstig van de binnenkort te verschijnen ep Greatest Hits Vol. 1 iets meer ‘Speakeasy’ te maken. 'Eigenlijk was het van begin tot eind een ballad tot onze producer op het idee kwam om op het eind het tempo flink op te schroeven.’ Zo kan je aan het eind van het nummer nog even flink de boel slopen.

Of gewoon verder kijken naar de clip, want die is bijzonder. ‘Ik wilde al heel lang een lyricvideo maken, maar ik kon niemand vinden die daarbij kon helpen’, zegt Tom. Tot hij op een feestje Damian Oosterman tegenkwam. ‘Hij vertelde dat hij animaties maakt en ik vroeg hem of hij binnen drie weken een clip bij ons nummer kon maken.’ Dat kon hij en het resultaat is prachtig. ‘De enige eis was dat het paste in de stijl van onze EP die is bedacht door Sophia den Breems, die we weer kennen van SoGo Show met Gorden Meulenman.’ 

Nieuwe drummer
Een laatste dingetje waar we het over hebben is de vraag wie die jongen is die op de nieuwste bandfoto’s staat. ‘Dat is Sander van Elferen, onze nieuwe drummer’, aldus Tom. Sommigen zullen Sander ook kennen van Temple Renegade. ‘Ik had al eerder met hem gespeeld en toen Jan zei dat hij ermee ging stoppen, dacht ik meteen aan hem. Hij ging met ons repeteren en het was meteen duidelijk: met hem willen we verder.’

Wie Speakeasy met Sander live wil zien, moet op 19 maart naar het Paard komen. Dan releaset de band de nieuwe ep en als we Tom mogen geloven, wordt de zaal afgebroken.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12