KM (SFB) zit vast wegens recordvangst cocaïne

Rechtbank laat rapper nog niet uit voorarrest

De Haagse rapper KM – vooral bekend als lid van SFB – zit vast op verdenking van betrokkenheid bij grootschalige drugshandel. Dat meldt het AD. Er werd op 3 september in Ypenburg een recordvangst van 270 kilo cocaïne onderschept, en de rechter vindt dat er serieuze aanwijzingen zijn dat KM daarbij betrokken was. Hijzelf ontkent stellig: ‘Ik kan keihard aantonen dat ik die avond keihard aan het werk was in de studio’, zei de muzikant maandag tijdens een zitting.

In de nacht van 2 op 3 september werd melding gemaakt van mannen die sporttassen uit een busje haalden. Agenten vonden in het voertuig tassen vol met blokken cocaïne. De mannen waren toen al verdwenen, maar KM werd op basis van camerabeelden later aangehouden.

KM zit dus al een tijdje vast in voorarrest, en zijn advocaat verzocht maandag tot vrijlating: de artiest wil graag verder met zijn muziekcarrière, en volgens de advocaat is er geen bewijs tegen KM. Bij een doorzoeking van zijn huis werd niks gevonden. De officier van justitie verzette zich fel tegen de vrijlating, de rechtbank meent dat er genoeg aanwijzingen zijn dat de muzikant in de drugshandel zat, dus voorlopig blijft hij vastzitten.

Wij kennen KM vooral als lid van de Haagse hiphop-groep SFB, waar ook Frenna deel van uitmaakt. Daarmee speelde KM meermaals in 3voor12 Radio, ze scoorden het album van de week met Reset The Levels II, en KM staat op het New Wave-album dat onder andere Drank & Drugs voortbracht. Vooral het album 77 Nachten (2017) was een grote hit, tracks als 'Lovely Body' en 'Way It Goes' werden tientallen miljoenen keren gestreamed. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12