Uitvoerend management Apenkooi ontslagen vanwege Solid Grooves-drama

Drastische maatregel volgt op intern rapport

Het uitvoerend management van evenementenorganisatie Apenkooi moet weg. Dat maakt mede-eigenaar ID&T bekend in een statement naar de pers. De maatregel volgt op een intern onderzoek naar de dood van Jimmy Schepers, een 21-jarige bezoeker van het Solid Grooves festival in Amsterdam, dit voorjaar. Die kwam om het leven door messteken na een vechtpartij. Volgens ID&T blijkt uit het onderzoek dat sprake is van ‘ernstige tekortkomingen in de bedrijfsvoering’. ‘De organisatie blijkt niet te hebben voldaan aan de vergunningsvoorwaarden voor het evenementen, onder andere door aanzienlijk meer kaarten te verkopen dan was toegestaan.’

Het Parool meldde eerder al dat op Solid Grooves zo’n 7.500 mensen binnen waren, terwijl dat er 5.000 mochten zijn. Ook zouden er talloze mensen zonder kaartje binnen gekomen zijn, en natuurlijk het belangrijkste: de groep verdachten slaagde erin een mes mee naar binnen te nemen. Het OM verdenkt de drie ervan op rooftocht geweest te zijn op het evenement. Slachtoffer Jimmy Schepers had geen enkele connectie met de verdachten, die overigens allemaal ontkennen de fatale messteek te hebben toegediend.

Journalist Jesper Roele van Het Parool zegt verdere vragen gesteld te hebben aan de organisatie, en zien dat ID&T nu de vlucht naar voren neemt. Ook burgemeester Femke Halsema voerde de druk onlangs al op door te dreigen komend jaar mogelijk minder vergunningen toe te kennen. ID&T zegt nu: ‘Het is duidelijk dat er nieuw leiderschap nodig is om de nodige verbeteringen door te voeren om te voldoen aan de hoge normen die gelden bij het organiseren van evenementen.’ Apenkooi organiseert naast Solid Grooves onder meer DGTL, Pleinvrees en STRAF_WERK.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12