steun 3voor12
3voor12 Friesland

In Beeld: LÛD yn Donkerbroek

It wie lûd en tsjuster yn Café Donkerbroek

Wanneer we het evenement LÛD yn Donkerbroek II voorbij zien komen op de Facebooktijdlijn, kunnen we niet anders dan besluiten om een kijkje te nemen in het Oostellingwerfse Donkerbroek. Een mooie mengelmoes aan Friese acts - wel in het hardere genre - staan op de poster en dus een goede reden om gewapend met een camera de avond vast te leggen. 

Het lijstje met namen dat ons prikkelde om de auto te pakken richting het dorp, bestaat uit de punkrockers van Sun-0-Bathers, Feral Tides, de voor ons nog onbekende stoner/doomformatie Ganos Lal, de black metallaars van Tsjuster en Willie Darktrousers. Helaas komen we echter nét te laat binnen om nog een glimp van Sun-0-Bathers op te vangen. Gelukkig pakken we de rest in vol ornaat mee. Willie Darktrousers is wellicht de meest voor de hand liggende naam in de line-up. De man heeft nota bene zijn bandnaam gerelateerd aan het dorp waar hij opgroeide en bracht zelfs een 'ode' aan Donkerbroek. Het Friestalige Tsjuster maakt van de gelegenheid gebruik om de vier tracks omvattende EP Swarte Heap te presenteren aan de gasten in Café Donkerbroek. De bewoners van de rest van het dorp hebben ongetwijfeld eveneens de donkere tonen van het illustere gezelschap meegekregen, aangezien het evenement LÛD zijn naam eer aandoet. 

Fotografe Jessica Tuinstra legde de avond in het donkere, mistige, doch zeer gezellige café vast en maakte de volgende In Beeld reportage.
 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland