3voor12 Gelderland

Nijmeegse muzikanten Nobuka en Stefan Kollee bundelen krachten

Ep The Body And The Madness verschijnt 10 juli, eerste videoclip nu uit

De Nijmeegse muzikant Nobuka en zanger Stefan Kollee van de psychedelische rockband The Naked Sweat Drips bundelen hun krachten: hun eerste videoclip 'Reality Check' verscheen deze week en vrijdag 10 juli brengen ze hun ep The Body And The Madness uit.

Onder de naam Nobuka maakt Michel van Collenburg experimentele, lo-fi elektronische muziek gebaseerd op field recordings, analoge apparatuur en samples. Inspiratie hiervoor haalt uit onder meer Actress, Thom Yorke, Ryuichi Sakamoto, Helm en Machinefabriek. Als songwriter en muzikant is Stefan Kollee in verschillende gedaantes actief. Met de psychedelische rockband The Naked Sweat Drips bracht hij de albums Psycho Sister (2017) en Pain In Healing (2019) uit en hij maakt met muzikant Daan van Haren de podcast Geluidsdruk.

De inspiratie voor de ep is een gemeenschappelijke voorliefde voor de gruizige, ruwe teksten en boeken van Charles Bukowski. Nobuka ging met de muziek aan de slag en Kollee met de teksten. Van Collenburg werkt op deze release voor het eerst samen met een vocalist. “Stefan komt uit de bandwereld waarin je ter plekke samen muziek maakt, maar ik werk beter in mijn eentje. Ik houd ervan om mezelf laat op de avond op te sluiten met de muziek en de geluiden van de stad. Wat dat betreft werkte het voor mij heel goed om op afstand samen muziek te maken. ”

Voor Kollee is dit juist de eerste keer dat hij op deze manier werkt. “Bij The Naked Sweat Drips draait alles om het livespel en de interactie op het podium, in de studio of in het repetitiehok. Wat dat betreft voelde dit veel meer als een kat-en-muis-spel waarin Michel en ik continu op elkaar reageerden in woord en geluid. De teksten lopen hierdoor uiteen van persoonlijke reflecties tot uit de hand gelopen feesten of de Brexit.”

The Body And The Madness verschijnt op vrijdag 10 juli op de online streamingplatforms. Nobuka is vanaf januari 2021 te zien tijdens de Popronde. Mogelijke liveshows en tourdata met Stefan Kollee worden op een later moment bekend gemaakt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12