3voor12 Breda

BB18: Myllie & The Tunes stralende opener van Breda Barst 2018

met veel gevoel en verrassend goeie Tunes

Myllie en haar tunes maken het mooie weer als opener van deze 23e editie van Breda Barst. De muzikanten bouwen het openingsnummer eerst heel jazzy en funky op en Myllie betreedt het podium, haar fraaie, typische uithalen aan het slot van het nummer zijn waarschijnlijk op het station te horen. Treinreizigers die in Breda uitstappen, hebben meteen een goede reden om naar het Valkenbergpark te komen. 

De Bredase Amy Whinehouse vindt het tof om het festival te openen en heeft haar beste Tunes meegenomen: gitarist Cher Werner, bassist Daan Lomeijer en drummer Hannah Schuur en voor vandaag aangevuld met multitalent Bob Clerx op toetsen en zangeres Paula V. Anastase, met een niet aflatende glimlach. Anastase voegt echt wat toe aan de nummers 'She Who Dares Wins', het country-getinte 'Sunny Bitch' en 'Rub The Other Way'.

Het optreden gaat van poppy jazz tot country naar blues met een snik, 'Dimes' kent een mooie opbouw van een bluesy opener, up tempo middenstuk en weer een tranentrekkend slot. Elke muzikant blinkt uit en Myllie & The Tunes laat weer zien dat het een heel talentvolle act is. Vooral gitarist Werner, die de band heeft verlaten maar vanuit Londen is teruggevolgen voor deze set, laat mooi, gevoelig spel zien op zijn gitaar. Myllie zoekt op dit moment een vervanger, dat zal nog een flinke kluif worden. Natuurlijk is Myllie het middelpunt van de show, met haar ronde zonnebril en fraaie uithalen met haar stem.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12