steun 3voor12
3voor12 Gelderland

Nijmeegse band Juneville brengt eerste single nieuw album uit

Obey the Heart verschijnt 11 januari 2019

De Nijmeegse band Juneville heeft 'Stand Our Ground' uitgebracht; de eerste single van hun nieuwe album Obey the Heart dat 11 januari 2019 in Doornroosje gepresenteerd wordt. De albumpresentatie is met een aantal gastmuzikanten, waaronder een aantal leden van het Nijmeegs Strijkersgilde en gitarist Bart Jan Baartmans.

Met 'Stand our Ground' draag de band de boodschap uit dat we ons niet moeten laten intimideren door de waanzinnigen in deze wereld en vooral ons zelf moeten blijven. ‘Let dreamers dream and soldier on. Give all to love and obey the heart’ zijn de slotregels van het Beatle-esque nummer. In de  videoclip kom je een aantal bekenden van de band tegen.

Juneville werkte ruim 2 jaar aan de opvolger van In the Garden uit 2016. Obey the Heart verschijnt op Kroese Records en is opgenomen onder leiding van Bart-Jan Baartmans in studio Wild Verband in Boxmeer. Zanger Pieter Nabbe, gitaristen Pieter Klaassen en Bart Spierings, toetsenist Thomas Dessing, bassist Gert-Jan Brust en drummer Bart Spierings zijn hierin bijgestaan door artiesten van nationale statuur.

Zo speelt André Manuel (Fratsen, Krang) op 'Everywhere' een manische, heftige doch melodieuze gitaarsolo. Een andere bijdrage komt van Renée Wijnhoven van popduo Clean Pete. Zij speelt cello op het melancholische A Summer’s Day. De credits voor de songtekst gaan naar niemand minder dan William Shakespeare (de tekst stamt af van zijn wereldberoemde Sonnet 18).

Zanger/schrijver Pieter Nabbe: “Ons debuut was een introspectieve, melancholieke, stijlvaste en heel persoonlijke verzameling songs. Met dit tweede album hebben we nadrukkelijk het raam opengezet naar de wereld. Net als iedereen kijken we om ons heen en zien we dingen in de wereld gebeuren die niet kloppen.”

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland