steun 3voor12
3voor12 Gelderland

Vinyl release H∞ked on Record

20 oktober live release bij Record Night in Aaltense Oerkroeg Schiller

2018 is het jaar dat de Achterhoekse roulatieformatie H∞ked 5 jaar bestaat. Om dat te vieren speelde al 88 muzikanten 45 nummers bij een 4,5 uur durende show tijdens de aftrap van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek op 17.11.17. Op 18.10.18 begint een nieuw hoofdstuk met eigen werk. 

Vinyl en cd release
Around the Corner is een tweeluik waarbij acht eigen nummers in acht Achterhoekse studio’s door acht verschillende formaties worden opgenomen. Het eerste deel van het tweeluik wordt op 18 oktober 2018 uitgebracht op cd en een exclusieve 12” vinylplaat. Het hoesontwerp is nauw verweven met de teksten van de muziek en er zijn 66 verwijzingen naar inspiratiebronnen uit de kunst- en literatuurwereld.

Inspiratiebronnen
Around the Corner is geïnspireerd op de soloplaat van Slash (2010) waar diverse artiesten aan meewerkten, maar ook door Dave Grohl’s documentaire Soundcity (2013) over de legendarische studio en het Foo Fighters album Sonic Highways (2014) dat in acht steden in de VS is opgenomen, waarbij ieder nummer is geïnspireerd door de muzikale geschiedenis van die stad.

Op zaterdag 20 oktober zal H∞ked on Record de nummers van Around the Corner live ten gehore brengen tijdens een avond die volledig in het teken staat van opgenomen Achterhoeks eigen werk. Tijdens deze ‘Record Night’ in de Aaltense Oerkroeg Schiller zijn diverse korte optredens en worden platen gedraaid van de Achterhoekse bands die (afgelopen jaar) in de studio eigen nummers hebben opgenomen. Ook is er een kleine markt met cd’s/lp’s en merchandise van Achterhoekse bands die eigen nummers hebben opgenomen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland