DTRH18: Muyayo Rif, voor al uw feesten en partijen

Spaanse feestband zet zonder hoogstandjes de tent compleet op zijn kop

In de slipstream van Spaanse party-bands als La Pegatina en Che Sudaka heeft ook Muyayo Rif de weg naar de lage landen gevonden. Een dag na het Umoja-podium van Concert at Sea is Fuzzy Lop van Down The Rabbit Hole aan de beurt. De timing is perfect: de temperaturen op de Groene Heuvels doen Spaans aan en alle badgasten op het terrein maken onze Hollandse Costa compleet. Toch rijst de vraag: is er wel behoeft aan nòg een Spaanse feestband, en al helemaal op Down The Rabbit Hole? Een domme vraag, blijkt al snel. Natúúrlijk is er dat.

Nog voordat de band het podium op komt is al duidelijk dat ze de show met een voorsprong gaan beginnen. En het succes geven ze niet meer uit handen. We kunnen het over de kwaliteit van de muziek gaan hebben, maar dat zou afbreuk doen aan de knalfuif die Muyayo Rif hier neerzet. Ja, door een varkensmasker op te zetten en met geld te strooien lijken ze een maatschappelijk statement te willen maken, maar daar draait het hier vanmiddag totaal niet om. Van de eerste tot de laatste noot gaan band en publiek uit hun dak. De Fuzzy Lop barst uit zijn voegen, confetti vliegt je om de oren en waar mogelijk wordt er luidkeels meegezongen. Het applaus na de show zegt alles. Dit was precies waar Down The Rabbit Hole aan toe was.

HET MOMENT:
Ruim voor de aanvang van de show staat het publiek al klaar met opblaasbeesten, confetti, ballonnen en de welbekende Kees-van-Hondt-takken. Iedereen lijkt zin te hebben in een ongecompliceerd feestje. Nog voordat de band op het podium is verschenen staat de groep al op 1-0.

Meer #dtrh18 in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12