3voor12 Gelderland

Nieuwe release: 'Predator' van Nijmeegse hardrockformatie Mother Bass

Band releaset komende weken zes nieuwe songs

Zes nieuwe songs met elk hun eigen albumhoes was het idee achter de nieuwe ep The Bullet Wound is Gone van de Nijmeegse hardrockformatie Mother Bass. Vandaag, donderdag 6 juni, is het eerste nummer 'Predator' verschenen op YouTube en Bandcamp, waarna wekelijks een nieuw nummer uitgebracht zal worden.

Op deze nieuwe ep heeft Mother Bass samen met producer Erwin Hermsen flink gesleuteld aan hun sound, waardoor het pallet van stevige drums & bass en grommende grunge-gitaren is uitgebreid met akoestisch gitaar en toetsenwerk.

De band heeft drie oudere nummers met cinematische invloeden opgenomen, waaronder het uptempo en drum'n bass-getinte openingsnummer 'Predator'. Als titelnummer werd gekozen voor 'The Bullet Wound is Gone'. Met 'Vampires' toont de band zich van zijn milde psychedelische kant met door The Doors beïnvloede sferen. Aan het einde van release-reeks zal de band komen met het snel riffende slotstuk 'Troubled Man'. Dit nummer zal ook voorzien worden van een videoclip aan de hand van Maurice Swinkels (van Legion of the Damned faam).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12