3voor12 Den Haag

Eindelijk nieuwe muziek van AAPNOOTMIES

Met EP TIMOR biedt zangeres Dinaira Scheffers licht in donkere tijden

“Geef me de tijd”, zingt zangeres Dinaira Scheffers in het gelijknamige lied. Die tijd heeft AAPNOOTMIES zeker genomen. Het vervolg op het naamloze debuutalbum uit 2016 werd al in september 2019 verwacht, maar is er na een jaar vertraging toch eindelijk gekomen.

Liefhebbers van het eerste album zullen met TIMOR zeker niet teleurgesteld zijn. Qua toon is er muzikaal weinig veranderd: Dinaira’s zoetgevooisde stem klinkt uit boven melodische electronica, met rustige beats die hartslagverlagend werken. Wel lijkt AAPNOOTMIES meer de minimalistische kant op te zijn gegaan. De nieuwe nummers zijn eenvoudiger, er is minder samenzang en waar op het eerste album nog andere instrumenten hun opwachting maakten, laat Dinaira zich met TIMOR enkel begeleiden door electronica, geproduceerd door Wannes Salomé van Klangstof.

Uiteraard is deze EP – net als alles in deze tijd eigenlijk – beïnvloed door de coronacrisis. Dinaira: “TIMOR staat onder andere voor angst in het Latijn en het woord dekt precies de lading voor hoe ik me voelde. Zwaar. Onderzoekend. Hoopvol.” Deze zware thema’s zijn niet meteen terug te vinden in de muziek. Het hoopvolle misschien. Én het gevoel van isolatie, wat mooi tot zijn recht komt door de minimalistische stijl. Het resultaat is zeker niet onaangenaam, heerlijke muziek om naar te luisteren op een zonnige herfstmiddag bijvoorbeeld (zoals wij nu doen).

Overigens maakt TIMOR deel uit van een tweeluik, waarvan EP nummer twee, ‘Victoria’, voor het voorjaar is aangekondigd. Nu maar hopen dat we er niet weer zo lang op moeten wachten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12