3voor12 Zeeland

Brogum opent seizoen met local heroes

Zijn deze drie acts nu echt helden?

Zaterdagavond, de herfst doet zijn intrede en de regen komt met bakken uit de hemel zetten. In poppodium Brogum in Zierikzee staat de kachel aan en op de bühne staan drie ‘local heroes’. Echt vol staat het niet, maar dat mag de pret niet drukken. 

De avond start met de heren van Urban Graveyard (voorheen Stockholm Syndrome) uit Goes en omstreken. Bij bandcompetitie Spectra en Podium-Z pakten zij al de eerste plaats, maar wint de band ook vanavond het publiek voor zich? De vibe zit er in ieder geval goed in en staat op standje ‘erop of eronder’. De bandleden bewegen alle kanten op, er wordt ruimte gegeven voor solo’s en wat nieuw materiaal krijgt zijn primeur. De band groeit nog steeds bij vrijwel elk optreden, al zijn er nog flink wat kwaliteitsslagen te maken.

De band ZiNK is van een ander kaliber, namelijk die van hard, ruig, tikje vreemd maar wel erg lekker. Wie de band al eerder heeft zien spelen, weet dat ze in staat zijn een show te maken  waar je  u tegen zegt. Bassiste Janine van Osta weet ook met haar bewegingen uiteindelijk op de vloer te belanden, om daar het nummer voort te zetten. Muzikaal gezien is het ook dikke prima en maakt dat het geheel af.

Laatste band is Mr. Overdrive. Erg ‘overdrive’ is het allemaal niet. De Rotterdammers weten zichzelf prima te presenteren door zich in zwarte kleding te hullen, merchandise met net opgenomen ep aan te bieden en de drummer op het podium op dezelfde lijn als de andere bandleden te plaatsen. De muziek die Mr. Overdrive maakt is echter niet heel erg bijzonder. Een dertien in een dozijn gevalletje, wat eerder snel verveelt dan weet te vermaken. Men neemt de Artic Monckeys, gooi daar wat synths bij en een snufje van de sound van Royal Blood. Kortom: weinig bijzonders. Verder is de band binnen  een mum van tijd (zeven nummers)  al klaar met spelen. Volgende keer beter.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12