ESNS23: Alles en iedereen komt samen bij eerste SIM-OJ show ever

Net iets te cheesy of toch niet?

Tja, wie staat er eigenlijk niet te kijken naar deze allereerste show van het Noah’s Ark-duo SIM-OJ? Vincent Patty/Jiggy Djé, Kees de Koning, S10, Froukje, Bente, de hele Topnotch labelfamilie is compleet, lekker aan het dansen. Bente klimt het podium op om de primeur af te trappen, en zingt het nummer ‘Apocalyps’ dat ze met het duo en Ronnie Flex opnam. Dit nummer is de titeltrack van de gelijknamige ep die afgelopen oktober uitkwam en het startschot betekende van de samenwerking. Ronnie Flex is er niet, maar dat mag niet deren. S10 is er namelijk wel, die het bijna Yellow Claw-achtige nummer ‘Denk Aan Mij’ van dezelfde ep zingt. Een groot feest der herkenning dus, en mensen gaan er zichtbaar goed op. 

SIM-OJ is een samenwerking tussen zanger en producer SirOJ en producer Sim Fane, die allebei echt geen bescheiden cv hebben. SirOJ produceerde eerder al voor Yellow Claw, werkt al sinds 2009 samen met labelbaas Jiggy Djé, en heeft zichzelf wel eens de Nederlandse Ty Dolla $ign genoemd. Sim Fane is de vaste producer van S10 en heeft zelfs een track geproduceerd voor DJ Khaled met een feature van Drake. Dat belooft wat, zou je zeggen. De ep klinkt ook echt fris en goed, zeker de remake van het Molukse anthem ‘Zo Comfortabel’ is knap gemaakt. 

Live voelt het optreden van SIM-OJ alleen meer als een dj-set dan als een volwaardige live-show. Het schuurt nog niet, er zijn geen rauwe randjes. Het is alsof je de clubkids die uitgaan op het Rembrandtplein tevreden wil houden, én de clubkids die uitgaan in Shelter een plezier wil doen. We wisselen snel af tussen cheesy bubbling-ritmes en intense elektronische breaks. Zelfs hier wordt vanavond ontzettend gemosht. Wat wel echt tof is om te zien is dat er een hele nieuwe generatie van artiesten opstaat die elkaar enorm steunt, want een grote moshpit tijdens het staartje van Noorderslag ontstaat niet als je met vreemden bent.

Het oordeel: Van Fred Again naar Yellow Claw en weer terug 

Het nummer: De Martin Garrix-achtige klapper met prachtige vocalen van S10: ‘Denk Aan Mij’

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12