BKS19: Sports Team heeft de geniale aanvoerder

Je nieuwe favoriete band heeft de work-out en de songs

Alex fucking Rice. De frontman die elke band wenst. De introtape met ‘Let Me Entertain You’ van Robbie Williams is aan en Rice stormt het podium op, slaat in de lucht, schreeuwt in het niets en in de drie kwartier die volgt blijft hij koolhydraten verbranden. De Brit houdt hele rants zonder microfoon terwijl hij op de voorste rij loopt. Jut constant op. En blijft likeable. Volgens hem is dit de grootste menigte waarvoor Sports Team heeft gespeeld.

Oorspronkelijk komt de club uit Cambridge, maar Sports Team traint nu in Londen. Het Engelse druipt er geregeld af. Wel met een Amerikaans toefje. Het zestal is geregeld Blur, maar wel in de periode waar David Albarn op die titelloze plaat uit 1997 het Pavement-pad inslaat. Sports Team gaat ook met de vuisten vooruit als Palma Violets. Niet onbelangrijk, de band heeft een paar nummers die zich met die voorbeelden kunnen meten.

Rice is de showman, de aanvoerder, de topscorer. Maar het is ook lollig om de keyboardspeler te volgen die in z’n Nike-hesje met de handen op de rug rondloopt als de stoïcijnse Pet Shop Boy. Uitdrukkingloos schudt hij met het percussionele eitje. Een band met twee characters dus. Ook lachen: het nummer ‘Kutcher’ over, inderdaad, Ashton Kutcher: ‘I just wanted to be your Demi Moore’. Spots Team lijkt geen enkele last van wedstrijdspanning te hebben, maar viert een drie kwartier lange zege.

HET MOMENT
Waarom is ‘M5’ geen grotere hit? Misschien omdat gitaarbandjes het moeilijker hebben deze jaren, maar het catchy nummer heeft een heerlijke energie. Gelukkig is dit een band die weet hoe ze aandacht moet genereren. Sports Team zou door vele festivals geselecteerd moeten worden.

Voor meer Best Kept Secret 2019 check je ons uitgebreide dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12