3voor12 Den Haag

Parkpop 2018: De Jeugd van Tegenwoordig

Leipe beats, leipere teksten, een rolstoel en roze gips

De Jeugd van Tegenwoordig heeft geen introductie nodig. Samengevat: leipe beats en nog leipere teksten, zo ook vandaag. Toch is het is even schrikken als maar drie man het podium opkomt. Vieze Fur, Faberyayo en Bas Bron zijn er, maar Willie Wartaal is afwezig. Vorige maand brak hij zijn enkel, en dus beginnen de drie maar zonder hem aan ‘Watskeburt’. Als twee pubers springen Fur en Yayo op de beats van Bron. Het duo maakt er een eigen feestje van. Zijn we compleet? Het publiek antwoordt ja, maar dat is fout. En jawel, onder luid applaus voegt Willie Wartaal (compleet met rolstoel met privéchauffeur en roze gips) zich bij het drietal.

Een lekkere uitsnede uit het oeuvre knalt over het Zuiderpark, van ‘Get Spanish’ via ‘Sterrenstof’ tot afsluiter ‘De Formule’. Dat het geluid bij vlagen ruk is doet er niet toe. Het is een mooi feest waar het volle veld voor de Jupiler Stage de teksten lekker meeblèrt en er bij de afsluiter zelfs ruimte is voor twee pits. Van het springen warmt het publiek weer lekker op als de wolken de lucht langzaam bedekken.

Het moment: Willie Wartaal rijdt ineens met champagne rond op het podium. Tijdens ‘Buma In Mijn Zak’ springt Faberyayo van het podium. Ook het publiek op de eerste rij moet aan de champagne, van mannen van middelbare leeftijd tot vrouwen met kinderen in de armen. Iedereen krijgt een slokje. Of alle drinkers 18+ waren laten we even in het midden.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12