PP22: De paradijsvogels van Son Mieux schitteren in volle glorie

Volgende halte is de main stage

Son Mieux is de meest kleurrijke band van Pinkpop. Punt. Als paradijsvogels onder de brandende zon schitteren ze op de IBA Stage. Vooral frontman Camiel Meiresonne: hij draagt een een flared broek met glitters, die prachtig van rood naar blauw overloopt. Eigenlijk is het nog prachtiger dat Pinkpop de perfecte stage is waar ze al lang naar solliciteerden. Met opener '1992' maakt de discopopgroep een ommezwaai, focus op de band, te gekke outfits en een hoop meer stage presence. Op Pinkpop kun je exact die energie als confetti uit de lucht plukken.

Eigenlijk timmert Camiel Meiresonne al zo’n twintig jaar lang aan de weg. De Haagse frontman speelde al met All Missing Pieces en Soul Sister Dance Revolution. Maar dat is onderhand een decennium geleden. De tweede plaat van Son Mieux, ‘The Mustard Seed’, staat vol vrolijk geëngageerde songs over zelfreflectie. En juist van die plaat speelt de band de meeste tracks live. Ja, omdat die exacte sound gewoon retegoed werkt. Bijvoorbeeld op megahit Multicolor: openen met een gospelpiano, om daarna met strijkers hard binnen te komen. Een recept dat keer op keer lijkt te werken.

Maar waarom werken die hooks toch zo goed? Denk aan Boney M. of ABBA. Die strijkerpartijen brul je makkelijk mee. Son Mieux begrijpt heel goed wat Pinkpop wil: meeblèren met een geweldige hook. Dat het publiek blijft losgaan als de band Drive, 1992 en Multicolor vlak achter elkaar pompt en ook nog eens confetti de lucht in schiet is volkomen logisch.

Een gitaar vliegt door de lucht, maar de roadie vangt ‘m behendig op. De violiste gooit ook nog eens haar tamboerijn naar achteren waardoor de percussionist deze moet ontwijken. Son Mieux speelt de set met een enorme glimlach. Maar toch kijkt de hele band uitdagend over de duizenden roze vissershoedjes naar de overkant met ongegeneerd verlangen: de volgende halte is de main stage.

HET MOMENT
Camiel staat vol trots naast zijn broer Quinten Meirresonne: ‘Ik maak al zo’n twintig jaar muziek, maar er is een gast die er altijd bij was, mijn kleine broertje, grote broeder Quinten! Nu staan we op Pinkpop en is onze jongensdroom eindelijk uitgekomen!’ De band start met het prachtige anthem ‘Tuesday’ en het publiek zwijmelt weg onder de brandende zon.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12