3voor12 Utrecht

Vijf tips voor de Popronde in Woerden

Wat moet je volgens ons zien op zondag 30 september

Zondag 30 september doet het reizende muziekfestival Popronde voor de eerste keer Woerden aan. De Popronde presenteert jaarlijks circa 140 veelbelovende Nederlandse acts en artiesten in verschillende steden. Wij tippen vijf acts uit het programma van de Woerdense editie.

Van Common (14.15 uur, Van Rossum Woerden)
Van Common wordt al veel gestreamed in Los Angeles en New York. De liedjes van de Amsterdammer Sebastiaan van Ravenhorst hebben dan ook een sound die het daar goed doet: goede popliedjes met een mengeling van shoegaze en fijne gitaarpartijen. Zoals laatste single ‘Moonlight Blue’. Live is het fel met de nadruk op het shoegaze geluid.

Ward (15.45 uur, Van Rossum Woerden)
WARD is de eenmansband van de Rotterdamse singer/songwriter Verena Ward. De multi-instrumentaliste schrijft en produceert haar muziek op een synthesizer in de slaapkamer. Experimentele indiepop noemt ze haar eigen muziek. Ook live staat ze alleen op het podium, achter een berg apparatuur. Haar soulvolle stem is haar geheime wapen.

LOVE COUPLE (17.00 uur, de Pompier)
Het vierkoppige Love Couple valt op door het karakteristieke frontduo, de synths en hun bijdehante 90's attitude. Door een eigenzinnige zangeres en zingende drummer, diepe bas sound en grungy gitaarwerk blijft de band continu aan je lippen hangen. Denk aan een mix van Wavves, Bombay en Nena.

Aestrid (19.00 uur, Bistronoom Woerden)
Na tours in Canada, Europa en vijf albums wordt Aestrid steeds beter in waar het al heel goed in is; een geluid maken dat diep onder de huid kruipt en daar blijft zitten tot de muziek met het publiek versmelt. 3voor12 Utrecht noemde de releaseshow van het laatste album Silver de show van het jaar. Eind 2018 verschijnt er nieuw werk van het trio.

Yip Roc (19.15 uur, ‘t Bierhuys)
Yip Roc is een alternatieve garage band die het kind zou kunnen zijn van Arctic Monkeys en The Doors. De combinatie van garage, punk en 60/70's rock wordt ondersteund door melodieuze lijntjes en dampende partijen uit het orgel. 'Alligator Wet Dreams' is de meest recente single.

De volledige line-up vind je hier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12