Boef stoot Ed Sheeran van Spotify-troon met Nederlands record

Meer dan 300.000 streams voor 'Salam' in eerste 24 uur

Vrijdag komt het langverwachte album van vloggende rapper Boef uit, Slaaptekort. Toch zal Sofiane Boussaadia vannacht vermoedelijk niet lang wakker liggen, want dat het album een doorslaand streamingsucces gaat worden staat bij voorbaat al vast. De tweede single van het album, 'Salam', stootte binnen één dag namelijk al Ed Sheerans 'Shape Of You' van de troon in Spotify's Top 50 van Nederland. Het nummer, waarop ook Soufiane Eddyani te horen is, werd meteen op de eerste dag al meer dan 300.000x gestreamd, wat echt ongekend hoog is. 'Boef heeft met Salam de meeste streams voor één track in NL op de dag van release', aldus Jim Kreeftenberg van Spotify.

Boef zet dan ook vol in op Spotify met deze single. Hoewel hij meer dan 260.000 abonnees heeft op zijn YouTube-kanaal is 'Salam' niet op YouTube te vinden. Terwijl daar wel de twee tracks staan die Boef uitbracht sinds hij weg is bij Zonamo: 'Geen Moeite' en de albumintro van Slaaptekort, 'Range Sessie'. Wel kun je op YouTube een heleboel nepversies van 'Salam' vinden, dus je mag er vanuit gaan dat het management van Boef actief YouTube aan het schoonvegen is. 

Maar waarom kiest Boef zo hard voor Spotify? We vragen het hem vanavond in het Niet Te Missen Uur in 3voor 12 Radio. Dan hoor je meteen 'Salam', tussen 23:00 en 0:00 op 3FM.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12