PP19: De VIP-kanjertraining van Confidence Man

Australische electropopformatie maakt naam waar

Wie de show vorig jaar in X-Ray, het muzikale laboratorium van Lowlands zag, weet wat voor afterpartytaferelen en gekkigheid je kunt verwachten. De Australische electropopformatie bestaat uit twee gesluierde muzikanten, Janet Planet en Sugar Bones: ideale chick flick-sidekicks die je meenemen naar hun VIP-afterparty en jouw lage ego een beetje opkrikken.

Het blijft bijzonder: zulke hedonistische teksten gecombineerd met twee onbewogen koppen. Het dynamisch duo doet zijn best zo nonchalant mogelijk over te komen, met het neusje in de lucht en met kinderachtige choreografieën. Tegelijkertijd trekken ze alles uit de kast: já, er is ruimte voor twee verkleedpartijen in een show van 45 minuten, een champagnekanon en beha’s met discolichten. Het is een érg dunne lijn tussen arrogantie en zelfverzekerdheid, met teksten als 'I'm popular with all the guys, oh how they try, I have to walk around town in a disguise'. Toch gaan ze er stuk voor stuk in als koek.

Voor ‘Don’t You Know I’m In a Band’ komen Janet en Sugar op met een masker van hun eigen gezicht. Een mooi metafoor voor het geheel, dat namelijk één grote theateract, één grote grap is. Maar, absoluut een die Stage 4 laat dansen en voguen zoals het dit weekend niet eerder gebeurde. Deze act verdient absoluut een groter podium, alleen al omdat ze er zo'n lekker feestje van maken. 

HET MOMENT
Wat is het heerlijk een groep mannen van in de vijftig elkaar op te zien tillen en mee te zien schreeuwen op de tekst ‘I’m a cool party girl in a cool party world’. Om maar met een quote van RuPaul af te sluiten: ‘We’re all born naked, and the rest is drag.’  

Voor meer Pinkpop 2019 check je ons uitgebreide dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12