PP23: Machine Gun Kelly is een mainstream sell-out

... en da’s stiekem best heel leuk

'Pinkpop is een heel speciaal festival', verzucht Colson Baker alias Machine Gun Kelly, en Pinkpop slaakt een zucht van verwachting. ‘Ze laten alle artiesten op dezelfde wc kakken dichtbij de cafeteria, die shit is fucking disgusting. Eén van jullie favoriete artiesten liep net naar buiten, en dat was de walgelijkste shit die ik ooit heb geroken. Go Pinkpoooop!’

… Ehhh, oké. Salty?! Pinkpop lacht ongemakkelijk en schudt het van zich af, want even later komt MGK – een graatmagere gast met een graffiti-muur aan tatoeages op z’n lichaam en een bestekla zilverwerk rond z’n gezicht – weer met een heartfelt verhaaltje over de vorige keer dat-ie hier stond (op het 3FM-podium!), way back in 2017, en System Of A Down zag bij de ondergaande zon. Toen nog als emo-rapper met een hardrockband, maar sindsdien is Machine Gun Kelly herboren: door z’n ziel te verkopen aan Amerikaanse winkelcentrum-poppunk en twee corny/catchy platen te maken met Travis Barker van de Amerikaanse mainstream-emo-goden Blink-182. Van z’n platen is mainstream sellout de laatste, en hij voegt de daad bij het woord met een hele opportunistische Avicii-cover.

En die jas past hem wel. Dan komt-ie jammer genoeg niet binnen met de gevechtshelikopter waar hij uit leunde bij z’n AFAS-show (ja serieus!), maar wel op een brandende kistenpiramide die onder z’n benen splijt als een ravijn. Er zijn vlammenwerpers. Een band die een rockband LARP’t te zijn, met een continu solerende gitarist die een onafgemaakt potje boter-kaas-en-eieren op z’n wang heeft getatoeëerd. MGK weet ook precies wanneer-ie de pit moet opentrekken, laat z’n mitrailleurflow nog effe gelden in ‘FLOOR 13’ (met sneer naar Eminem), splijt dan weer de crowd voor een brandende piramide met ‘WWIII’ en ‘WW4. Terwijl z’n band in de zevende versnelling speelt opent-ie een bottenkrakende moshpit. Letterlijk. Hopen dat die ene bezoeker oké is.

HET MOMENT:
What the fuck? Opeens springt-ie van het podium, door het voorvak, langs het publiek het veld in, en doet een dodemansklim tien meter de geluidspaal in. Hopen dat niemand hem nadoet, maar dit was wel een behoorlijk spectaculaire show, non?

Kijk de volledige show HIER terug.

NTR, VPRO en BNNVARA verslaan Pinkpop op 3FM, NPO2 extra en 3voor12.vpro.nl/pinkpop. Kijk de eerste TV-uitzending terug op NPO Start. Meer Pinkpop op NPO 3 op zondag 18 juni (20:15-23:15 uur).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12